04 september 2006

Rog

2 of 3 jaar geleden ben ik een keer naar een groot aquarium geweest. Allemaal verschillende vissen... erg mooi om te zien.

In dat gebouw stond ook een groot rond aquarium, waar geen deksel of plaat op zat. Je kon dus met je handen in het water. In dat aquarium zaten kleine tijgerhaaitjes als ik het goed heb en pijlstaartroggen. Leuk toch? En je kan ze dus gewoon aaien! En dat er veel bordjes hingen met: 'niet met de handen in het water, Gevaarlijk!'... ach, zo eng waren die haaitjes niet. Ze waren zo klein, 50 - 60 centimeter denk ik. Om maar niet van die roggen te spreken... wat kunnen zij nou doen? Dus wat nou 'niet met de handen in het water'? Gewoon die haaitjes en roggen aaien. En natuurlijk wel een beetje uitkijken, want het blijven natuurlijk haaien en die kunnen wel scherpe tanden hebben.


Vanochtend, toen ik het nieuws zag, kwam ik er pas achter dat die bordjes met 'niet met de handen in het water, Gevaarlijk!' niet waarschuwden voor de haaien, maar juist voor de pijlstaartroggen. Die beestjes zien er heel vriendelijk en leuk uit, en ze lijken het heerlijk te vinden om geaaid te worden, maar die aai ik dus ook niet meer!

Zoöloog Steve 'Crikey' Irwin (the Crocodile Hunter) is vandaag gestoken door zo'n pijlstaartrog bij Port Douglas, in het Noordoosten van Australië. En dat heeft hij helaas niet overleefd! Wauw, ik wist niet dat die beesten zó giftig waren... ik wist trouwens geen eens dat ze giftig waren. Oke, hij zal wel door een veel grotere rog gestoken zijn dan de roggen in het aquarium en hij is gestoken in zijn hart terwijl ik alleen maar gestoken had kunnen worden in mijn hand. Maar ik zal voortaan toch maar wat meer naar de bordjes luisteren!

Dit jaar hebben Josephien en ik nog de dierentuin van Steve, bij Beerwah, bezocht. Erg jammer dat hij dood is. Niet alleen omdat hij leuke programma's en documentaires maakte, maar natuurlijk ook voor zijn vrouw en kinderen.

2 Reacties:

Blogger Josje

:'(

Rest in peace, Steve...

4/9/06 19:46  
Anonymous Astrid

Ja dat aquarium daar moest ik vorige week ook aan denken toen ik hoorde van Steve :-(
ze voelden wel zacht aan eigenlijk, en leken zo lief..

11/9/06 16:48  

Een reactie posten

<< Home