04 september 2006

Den Haag

Er is ook altijd wat aan het spoor tussen Utrecht en Den Haag als ik naar Den Haag moet.

Een half jaar geleden had ik een sollicitatiegesprek bij het Ministerie van Defensie in Den Haag. En juist op die ochtend moest er wat met het spoor zijn. Ik weet niet meer precies wat het was... kan een boveleiding geweest zijn die kapot was... Seinstoring... Het slechte weer van toen... Ik kwam daardoor in ieder geval te laat op mijn gesprek.

Vandaag had ik weer een gesprek in Den Haag... en ja hoor, weer problemen met de trein. Toen ik wakker werd hoorde ik dat de werkzaamheden aan het spoor van het weekend nog niet klaar waren en er maar heel weinig treinen reden. zucht! Even later belde mijn vader, die ook met de trein die kant op moet, dat ze klaar waren en de treinen weer redelijk normaal reden. Ik blij! Kom ik op het station aan, is er een seinstoring bij Gouda!!! :-( Er was zeer beperkt treinverkeer mogelijk. En de enige trein die aankwam zat daarom ook bommetje vol (ik had gelukkig het laatste zitplaatsje en er waren geen bejaarden of invaliden) en stopte op echt elk station. Ook op de stations die te klein waren voor deze trein en mensen dus langs het spoor naar het perron moesten lopen.

Gelukkig kwam ik vandaag wel op tijd bij het gesprek, maar voortaan als ik naar Den Haag moet voor een gesprek ga ik RUIM van te voren weg!